De Vereniging van Natuurfotografen West (VNF-West) is opgericht in 2001 en telt inmiddels ruim dertig leden, stuk voor stuk mensen die hun passie voor de natuur combineren met fotografie. De doelstelling van de vereniging is door onderling foto’s te beoordelen, elkaar naar een hoger kwalitatief en artistiek niveau te tillen. Dat gebeurt met name tijdens de maandelijkse clubavonden in het natuur- en milieucentrum “De Papaver” van de gemeente Delft.

Leden van VNF-West kunnen worden gekarakteriseerd als (enigszins) gevorderde amateurs en (semi-)professionals. Ook enthousiaste beginnende natuurfotografen zijn overigens van harte welkom.

Deze fotografen willen hun passie graag met anderen delen. Dat doen ze onder meer door te exposeren zoals in april 2009 in bibliotheek “De Groene Venen” in Moordrecht en in 2009, 2010 en 2020 in “De Papaver”. Middels exposities wordt de liefde voor de zo kwetsbare natuur op een aanschouwelijke manier overgebracht. Bovendien zijn leden van de VNF-West graag bereid een presentatie te geven over hun passie.

De VNF-West was jarenlang aangesloten bij het Natuurfotografen Verbond Nederland (NVN). Ook na de wijziging van haar doelstelling onderschrijven de leden de gedragscode van de NVN.

“Verstoring van de natuur moet vermeden worden en het welbevinden van de natuur
gaat vòòr het maken van een foto”.

Ze bevestigen daarmee hun liefde voor de natuur.

 Als u een clubavond wilt bijwonen kan dat uiteraard. Meldt u dan aan bij het secretariaat (info@vnf-west.nl). Blijkt na een paar bezoekjes het iets voor u, dan kunt u zich bij ons voegen. Kosten zijn 65 euro per jaar, komt uw partner mee dan betaald deze 32,50 euro per jaar.